După cum noi am anticipat, batalionul de tractoare a încercat să cucerească clădirea parlamentului

Noi am scris pe 5 Decembrie:

Dac-aș fi protestatar, aș încerca să forțez cordonul de polițiști cu tractorul/tractoarele. Tractoarele vor fi aduse de fermieri. Vom avea propriul nostru crucișător Aurora, sau mai bine spus – propriul nostru batalion motorizat de tractoare.

https://jurnal.tv/2020/12/05/dac-as-fi-pentru-o-zi-presedinta-aleasa/

Noi am scris și pe 9 Decembrie:

Tot azi batalionul motorizat de tractoare a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale. Sunt pregătite pentru a lua cu asalt clădirile de stat în timpul unor viitoare proteste. Ca și cum s-au pomenit acolo absolut întîmplător exact în ajunul revoluției. Am scris despre asta mai devreme.

https://jurnal.tv/2020/12/09/un-mic-pas-pentru-om/

Iar astăzi avem:

Fermierii au organizat un nou protest. Aceștia au venit cu tractoarele în fața Parlamentului, ulterior au încercat să urcă cu acestea pe scările Legislativului. După mai multe îmbrânceli, oamenii legii folosesc gaze lacrimogene pentru a calma spiritele. Bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocat.

https://unimedia.info/ro/news/66e82e7308578803/live-fermierii-urca-cu-tractoarele-pe-scarile-parlamentului-peste-carabinieri.html

Concluziile?

Prima concluzie este că Jurnal TV e o sursă demnă de încredere.

A doua concluzie este că Maia Sandu și aliații ei au pregătit din start luarea puterii prin forță, cunoscută și ca „uzurpare a puterii de stat”. Au avut asta în plan, planul lor a fost dejucat de echipa Jurnal TV în baza acțiunilor lor la stadiul incipient. Dodon, dacă mai controlează SIS-ul, să ceară înregistrările convorbirilor telefonice ale reprezentanților opoziției cu mentorii străini și între ei. Dacă are loc uzurparea puterii de stat, trebuie de prevenit și de acționat urgent. Iar poporul trebuie să fie informat la zi.

A treia concluzie, ceea ce nu am scris anterior. Poliția și SIS-ul trebuie să fie atente la ferestrele și acoperișurile clădirilor din apropiere, să caute lunetiști. Acest scenariu ar putea să fie activat mai tîrziu, dar de pregătit trebuie de pe acum.

By Iulian

Iulian e redactor la Jurnal.TV

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *