Spune lucrurilor pe nume

sursa: https://www.worldatlas.com/

Iată imaginea din postarea noastră anterioară:

sursa: kiev.vgorode.ua

Și iată o imagine de la protestul tractoarelor de astăzi:

Sursa: zdg.md

„În fața Parlamentului sunt 54 de tractoare, 8 sunt parcate pe trotuare și pe gazonul verde din fața Parlamentului. Ele au încercat să urce pe scările Legislativului nu s-au subordonat cerințelor legale a Poliției. Au traumat la picior un carabinier, iar alți trei carabinieri au fost răniți la mâini, la cap și la abdomen. Sunt în afara pericolului. Au fost pornite două procese penale, se acumulează probele necesare pentru a lua decizii”, a spus Voicu.

https://agora.md/stiri/81566/patru-carabinieri-au-fost-raniti-de-tractoarele-care-incercau-sa-urce-pe-scarile-parlamentului-voicu-au-fost-pornite-dosare-penale-video

Eu am înțeles că vor să pornească dosar penal pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Ori în toată lumea, faptul că cineva intră conștient cu un vehicul în oameni, ba mai mult – în polițiști – se califică drept act de terorism.

Articolul 278. Actul terorist

            (1) Actul terorist, adică provocarea unei explozii, a unui incendiu sau săvîrşirea altei fapte care creează pericolul de a cauza moartea ori vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, daune esenţiale proprietăţii sau mediului ori alte urmări grave, dacă această faptă este săvîrşită în scopul de a intimida populaţia unui stat ori o parte din ea, de a atrage atenţia societăţii asupra ideilor politice, religioase ori de altă natură ale făptuitorului sau de a sili un stat, o organizație internațională, o persoană juridică sau fizică să săvîrşească sau să se abţină de la săvîrşirea vreunei acţiuni, precum şi ameninţarea de a săvîrşi astfel de fapte în aceleaşi scopuri,

https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=109495&lang=ro

Iar organizatorii trebuie să stea în aceeași bancă a acuzațiilor, conform aceluiași cod penal:

Articolul 279. Finanţarea terorismului

            (1) Finanţarea terorismului, adică punerea la dispoziţie sau colectarea intenţionată de către orice persoană, prin orice metodă, direct sau indirect, a bunurilor de orice natură dobîndite prin orice mijloc, sau prestarea unor servicii financiare în scopul utilizării acestor bunuri ori servicii sau cunoscînd că vor fi utilizate, în întregime sau parţial:

            a) la organizarea, pregătirea ori comiterea unei infracţiuni cu caracter terorist;

            b) în orice scop, de către un grup criminal organizat, o organizaţie criminală sau de o persoană aparte care comite ori întreprinde tentative de comitere a unei infracţiuni cu caracter terorist sau care organizează, dirijează, se asociază, se înţelege în prealabil, instigă sau participă în calitate de complice la comiterea acestei infracţiuni,

            se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 8000 la 11000 unităţi convenţionale cu lichidarea persoanei juridice.

            (2) Infracţiunea de finanţare a terorismului se consideră consumată indiferent de faptul dacă infracţiunea cu caracter terorist a fost comisă, dacă bunurile au fost utilizate la comiterea acestei infracţiuni de către grupul, organizaţia ori persoana menţionată la alin. (1) lit. b) sau dacă infracțiunea a fost săvîrșită pe teritoriul ori în afara teritoriului Republicii Moldova.

https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=109495&lang=ro

Vedeți această știre din Franța, despre un om care a lovit intenționat motocicletele unor polițiști:

Psychiatric tests and searches were being carried out before a decision would be taken on whether to hand the investigation to France’s anti-terrorism prosecutor, a source close to the investigation said.

https://www.france24.com/en/20200428-driver-rams-two-police-motorcyclists-in-paris-suburb

Vedeți? De caz se ocupă procuratura anti-terorism, nu poliția rutieră. Tractoarele au fost folosite pe scop de armă, și nu de mijloc de transport, că terenul agricultorului nu se află în parlament. Calificați corect infracțiunile, nu vă jucați, pentru că dacă vă jucați, mîine vă vor da foc cu cocktailuri molotov și vă vor sparge capurile cu pietre de caldarîm.

Eu am mai spus-o odată:

Nu aș da dovadă de slăbiciune, pentru că pe cei slabi nimeni nu-i respectă. Pe slabi îi bat.

https://jurnal.tv/2020/12/05/dac-as-fi-pentru-o-zi-presedinta-aleasa/

Și da, nu uitați un lucru – doar statul (poliția) are mandat la aplicarea violenței. Protestatarii nu au acest drept. Cine aplică violența împotriva poliției oriunde în lume este rapid împachetat și închis. Dacă nu veți aplica legea, veți pierde.

By Iulian

Iulian e redactor la Jurnal.TV

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *