Pușcărie pentru cine crede altfel

Chișinău, 04 februarie 2021  – Constituirea, aderarea sau sprijinirea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob va fi pedepsită cu închisoare de până la 10 ani. Legislativul a aprobat în primă lectură PROIECTUL de modificare a Codului penal și a Legii cu privire la libertatea de exprimare.

Conform proiectului, persoanele găsite vinovate vor fi pedepsite cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani. De asemenea, persoana juridică va fi pedepsită cu amendă de până la 150 000 de lei şi cu lichidarea persoanei juridice.

În același timp, pentru negarea sau contestarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia pedeapsa va fi de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

https://multimedia.parlament.md/raspandirea-sau-utilizarea-in-public-a-simbolurilor-fasciste-rasiste-ori-xenofobe-va-fi-pedepsita-cu-inchisoare/

Eu socot că oamenii au destule limitări, iar legile noi trebuie ori să nu le mai înmulțească, ori să le reducă. Această lege a fost scrisă nu de deputați, ci de niște ONG-uri, iar în varianta inițială prevedea interzicerii inclusiv a simbolurilor comuniste. Culmea, fiind înaintată de socialiști. Sunt sigur că atunci cînd va fi într-un final adoptată, ea va prevedea și interzicerea comunismului, dar va fi votată deja de următoarea legislatură. Ar fi un eșec epic, dar cuiva poate că îi place să calce pe greble.

Ce înseamnă revizionismul istoric? El apare atunci cînd un grup de oameni simpli sau istorici încep să pună la îndoială anumite părți din istoria oficială. De exemplu, în vreme ce istoria oficială ne spune că URSS a ocupat Basarabia iar România a eliberat-o, revizionismul istoric înseamnă a spune că URSS a eliberat Basarabia de sub ocupația României.

Revizionism istoric mai înseamnă să spui că vorbim limba moldovenească în timp ce comunitatea științifică spune că limba e română. Ori să spui că suntem moldoveni și nu români.

Din care motive oamenii aleg să facă revizionism eu nu știu, dar acești oameni sunt destui de mulți, eu nu voi arăta cu degetul.

Rezultatele revizionismului pot fi multiple. De multe ori, argumentele revizioniștilor sunt sparte de contra-argumente mai serioase, și revizioniștii își acceptă înfrîngerea. Nu toți deodată, unii se întorc la normalitate, alții intră în revizionism. Poate pentru cineva va fi o noutate, dar există o comunitate destul de mare de oameni care pun la îndoială faptul că Pămîntul este sferic – ei se cheamă Societatea Pămîntului Plat, și în rîndul lor sunt și oameni foarte deștepți. Mulți, după o perioadă de cercetări, de documentare și de experimente se conving totuși că Pămîntul e sferic. A pune la îndoială un fapt, pentru a te convinge de acel fapt este de fapt o metodă științifică de cercetare.

În alte cazuri, revizioniștii cîștigă iar punctul lor de vedere devine oficial. S-a întîmplat cu toate teoriile conspirației care s-au dovedit a fi adevărate. Așadar, revizionismul în sine nu-i periculos și nu poate fi periculos, atîta timp cît există oameni deștepți care pot să argumenteze de ce e greșită părerea revizionistă.

Părerea mea este că în cazul Holocaustului, revizioniștii au apărut tocmai datorită sîrguinței supraviețuitorilor acestei tragedii. Au existat mulți profitori care și-au dorit slavă și și-au inventat istorii care mai de care mai fanteziste.

Misha Defonseca de exemplu a scornit o istorie cum că a evadat din lagărul de concentrare și a fost întreținută de lupi. S-au filmat și filme, și seriale în baza relatărilor ei. False. Iată istoria ei:

https://nypost.com/2021/02/01/misha-and-the-wolves-reveals-holocaust-survivor-hoax/

Enric Marco a păcălit lumea timp de trei decenii cu poveștile lui despre Holocaust, a fost și președintele asociației supraviețuitorilor Holocaustului, a primit nenumărate premii, a scris numeroase cărți de cîte 350 pagini și s-a adeverit că toate poveștile lui sunt doar povești.

Joseph Hirt a povestit și el despre suferințele sale, evadarea din Auschwitz, întîlnirea cu Mengele, și s-a adeverit a fi un fals și el:

https://www.theguardian.com/world/2016/jun/24/holocaust-survivor-lied-joseph-hirt-auschwitz

Un grup de evrei au falsificat 5500 de aplicații pentru despăgubirea victimelor Holocaustului, și au stors guvernul german de 42 milioane de dolari.

https://www.nydailynews.com/news/crime/holocaust-survivor-scam-nets-42-5-million-17-charged-swindle-prosecutors-article-1.453150

Hernan Rosenblat a născocit că a supraviețuit în lagărul de concentrare datorită faptului că o fetiță îi dădea mere din cealaltă parte a gardului. Și că a întîlnit-o mai apoi pe acea fată în New York la un eveniment matrimonial, și a cerut-o îndată în căsătorie. Fals.

https://en.wikipedia.org/wiki/Herman_Rosenblat

Această bătrînă povestește cum la vîrsta de 3 ani germanii nu reușeau să o otrăvească în camera de gazare, au încercat de cîteva ori și ea nu a murit. Apoi i-au bătut un cui de 20 cm în cap. Au sterilizat-o odată, dar ca prin minune ea a născut primul copil la 18 ani.

Și eu pot continua la nesfîrșit. Cei mai mari dușmani ai memoriei Holocaustului sunt acei care, avînd dovezi fundamentale ale ororilor Holocaustului, născocesc istorii false despre el și-l discreditează. Nu cei care neagă Holocaustul. Aceștia sunt rezultatul, iar cauza sunt primii. Evreii care pentru slavă și bani au născocit brașoave – ei sunt de blamat. Ei sunt profanatorii care au desacralizat istoria. Și-au bătut joc de memoria și suferința reală a milioane de evrei.

Cum se luptă cu negarea Holocaustului? În niciun caz nu interzicînd negarea lui. Omul trebuie să aibă dreptul să creadă ce vrea el, adevărul oricum biruie teoriile minciunoase. Oamenii au dreptul să-l nege pe Dumnezeu, să-și nege trecutul, să nege forma Pămîntului – și asta-i bine. Nu, nu e bine negarea lui Dumnezeu, ci faptul că ai acest drept. Dreptul de a greși în gîndire fără să fii închis pe 10 ani. Această lege este proastă, și cei care o vor vota sunt ne-deștepți.

By Iulian

Iulian e redactor la Jurnal.TV

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *